Eenzaam

Een cliënt zei: “Ik kijk vaak eerst de kat uit de boom. Wacht te lang voordat ik iets durf te zeggen. Ik ban bang iets verkeerds te zeggen of iemand iets aan te doen. Soms ben ik zo gespannen dat ik niet meer weet waar het over gaat”.

Een andere cliënt vertelde: “Ik kom tot niets als ik alleen ben en als ik samen met anderen ben dan wil ik wel eens alleen zijn. Eigenlijk ben ik vaak heel achterdochtig. Ik zoek overal wat achter en kan moeilijk iets geloven zoals het is, vooral bij complimenten. Ik ben ook heel onrustig”.

Symptomen

Je voelt  je verdrietig en een gevoel van leegte. Je bent machteloos om dat te veranderen.

Het gevoel van alleen zijn ontstaat meestal na een ingrijpende verandering in je leven: verhuizing, scheiding, verandering van werk, maar ook het krijgen van een kind, waardoor je ineens niet meer weg kunt. Maar ook scheiding van ouders, ouders die er in emotioneel opzicht te weinig waren, of een ziekenhuis opname kunnen eenzaamheid gevoelens geven. Getuige zijn van een ernstige ruzie of een ongeluk, kan je doen verstijven. Vervolgens als je mensen ziet, komt deze schrik weer boven, hoewel onbewust. Het gevolg is dat je afstandelijk bent. Ook kan een weinig veilig opvoedingsklimaat, incest, mishandeling maken dat je je terugtrekt.

Langdurige alleen voelen is ongezond. Aangetoond is dat mensen die last hebben van eenzaamheid een verminderde afweer hebben. Alleen voelen wordt in verband gebracht met verschillende ziektebeelden, waarvan de meest opvallende depressie is.

Blijf er niet mee rondlopen

Je terughoudendheid ontneemt je allerlei mogelijkheden in het leven. Laat dat niet gebeuren. Ook al heb je andere therapieen gehad zoals cognitieve gedragstherapie of EMDR, dan is het belangrijk om eens op lichamelijk niveau te kijken wat er gebeurt. Laten we er samen naar kijken. Bel of mail:

 

Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop
Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
Tel: 020-6426017 of 0629002671
e-mail: crisis@traumatherapie-amsterdam.nl

De therapieën worden in het algemeen vergoed, afhankelijk van uw verzekering

 

 


Trauma therapie

Somatic experiencing

Opstellingen?

 

NIEUW! Lees hier mijn blog! Carolien Entrop

 


 

© 2020 Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop

 Drs. A. Carolien Entrop

   Psychotherapie praktijk Amsterdam
   Carolien Entrop

   Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
   Tel: 020-6426017 of 0629002671
   e-mail:crisis@traumatherapie-amsterdam.nl

   Trauma therapie

   Somatic experiencing

  Opstellingen

   Blog

 

Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop
Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
Tel: 020-6426017 of 0629002671
e-mail: crisis@traumatherapie-amsterdam.nl
De therapieën worden in het algemeen vergoed, afhankelijk van uw verzekering
Wat voor soort symptomen of klachten
komen in aanmerking voor deze therapie?
fibromyalgie angst aanranding aanval achterdochtig achtervolgings-dromen ademen adhd alleen angst argwaan bang bedreiging besluitloos bevende of trillende handen bewegingsloos bezorgdheid bindingsangst boosheid borderline claustrofobie concentratie depressie diefstal dissociatie duizelig dwang-gedachten eenzaam flashbacks fobie focussen fybriomyalgie misbruik ...
Blijf er niet mee rondlopen!!
Laat het niet je leven beheersen