Misbruik

Een cliënt zei: “Soms flitsen nog steeds beelden van de aanval van die hond door me heen. Sinds die tijd kan ik me niet ontspannen, ik droom ervan, op straat loop ik om me heen te kijken en die plek waar het gebeurd is, mijd ik.

Symptomen

Misbruik:

Een cliënt zei: "Ik kan me niet ontspannen, ik voel me snel schuldig en ben faalangstig, ik voel me vaak ge?soleerd in gezelschap. Zodra ergens spanningen zijn, wil ik weg en niet zien of weten wat er aan de hand is. Ik voel me altijd heel angstig. Ik schrik als iemand me aanraakt. Ik moet me altijd verantwoorden voor mijn gevoel. Mijn eetpatroon klopt ook niet, soms snoep ik ongecontroleerd en dan weer eet ik bijna niets. Soms flap ik er dingen uit, alsof ik geen controle heb over mijn denken en dan schaam ik me achteraf. Ik ben heel negatief over mezelf. Ik kijk ook niet graag in de spiegel".

Spiritualiteit en seksualiteit liggen dicht bij elkaar. Spiritualiteit is de kundalini energie die omhoog gaat en seksualiteit is de kundalini energie die omlaag gaat.

De volwassen seksualiteit is anders dan de seksualiteit van kinderen. Kinderen experimenteren met seksualiteit, spelen doktertje, maar volwassenen weten wat ze doen. Kinderen moeten hun lichaam gaan ontdekken. Omdat de volwassene niet ziet dat hun macht anders is dan die van kinderen, misbruiken ze hun macht. De volwassene begrijpt de kundalini energie niet. Kinderen schamen zich vaak voor wat hun is overkomen. Ze denken dat het hun fout is wat hen is overkomen. Vaak willen ze niet weten dat het gebeurd is en vergeten het, tot de herinnering ineens door iets getriggered wordt. Vaak mogen ze er ook niet over praten van degene die hen heeft misbruikt.

Ze worden zo gedwongen met een geheim te leven, een geheim dat hun verdere leven gaat kleuren. Ze vertrouwen hun eigen ervaringen niet meer. Ze weten niet meer waar ze naar toe moeten gaan met hun ervaringen en ze kunnen zich ook niet verdedigen tegen ervaringen die te maken hebben met seksualiteit. Het gevolg is dat ze later in intieme relaties zich niet vrij voelen.

De waakzaamheid van de kinderen, hun angst, heeft tot gevolg dat hun lichaam altijd gestressed is en dat gaat dan bij hen horen en ze zijn altijd waakzaam en alert. Door de angst maakt het lichaam adrenaline aan en dit adrenaline niveau gaat bij hen horen. De omgeving begrijpt hun geprikkeldheid niet en zelf begrijpen ze het ook niet. Zo begint de spiraal van negatieve ervaringen.

Als je ervaringen met seksueel misbruik hebt, blijf er niet mee rondlopen, maar laten we er samen naar kijken. Schaam je niet, je hebt ook een recht op leven en het recht voor je ervaringen uit te mogen komen. Uiteraard niet bij iedereen, niet iedereen begrijpt de ervaringen en wat het voor jou heeft betekend. Bovendien heb je zelf de consequenties niet eens helemaal door.

 

Blijf er niet mee rondlopen

 

Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop
Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
Tel: 020-6426017 of 0629002671
e-mail: crisis@traumatherapie-amsterdam.nl

De therapieën worden in het algemeen vergoed, afhankelijk van uw verzekering

 

 


Trauma therapie

Somatic experiencing

Opstellingen?

 

NIEUW! Lees hier mijn blog! Carolien Entrop

 


 

© 2020 Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop

 Drs. A. Carolien Entrop

   Psychotherapie praktijk Amsterdam
   Carolien Entrop

   Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
   Tel: 020-6426017 of 0629002671
   e-mail:crisis@traumatherapie-amsterdam.nl

   Trauma therapie

   Somatic experiencing

  Opstellingen

   Blog

 

Psychotherapie praktijk Amsterdam Carolien Entrop
Rooseveltlaan 205 - 1079 AR Amsterdam
Tel: 020-6426017 of 0629002671
e-mail: crisis@traumatherapie-amsterdam.nl
De therapieën worden in het algemeen vergoed, afhankelijk van uw verzekering
Wat voor soort symptomen of klachten
komen in aanmerking voor deze therapie?
fibromyalgie angst aanranding aanval achterdochtig achtervolgings-dromen ademen adhd alleen angst argwaan bang bedreiging besluitloos bevende of trillende handen bewegingsloos bezorgdheid bindingsangst boosheid borderline claustrofobie concentratie depressie diefstal dissociatie duizelig dwang-gedachten eenzaam flashbacks fobie focussen fybriomyalgie misbruik ...
Blijf er niet mee rondlopen!!
Laat het niet je leven beheersen